ONDERSCHEIDENDE GEBOUWEN

Het VOXS Bouwsysteem is gebaseerd op de belangrijkste filosofieën van leefbaarheid, duurzaamheid en duurzame waarde. Dit omvat fysieke en structurele componenten, evenals immateriële factoren - zoals de manier waarop een gebouw voelt, of de manier waarop licht een gevoel van welzijn creëert.

EEN HUMANISTISCHE BENADERING

VOXS Bouwsysteem is een filosofie die de natuur, kwaliteit en levensduur respecteert. Onze focus op precisie en vakmanschap leidt tot mooie eenvoudige structuren die moeiteloos functioneren. Deze filosofie wordt ondersteunt in elk VOXS gebouw. De zorg en aandacht die in elk VOXS gebouw wordt geïnvesteerd, gaat verder dan alleen precieze bouw. Het gaat ook om hoe het gebouw mensen laat voelen. VOXS begrijpt het verlangen naar moderne eenvoud en schone lijnen, die passen in onze hedendaagse levensstijl. Een unieke leef- of werkervaring wordt gecreëerd door doordacht gebruik van natuurlijke materialen en gemakkelijke toegang tot het buitenlandschap.

DUURZAAM HOUT

Het hout dat gebruikt wordt door VOXS is afkomstig van duurzaam beheerde bossen. Deze bossen zijn ook eco-gecertificeerd en leveren geselecteerde houtsoorten met superieure kwaliteit.

recycle.gif

LIFECYCLE DENKEN

Het VOXS Bouwsysteem kenmerkt zich ook door een levenscyclusbenadering. Wij realiseren gebouwen van de toekomst, omdat we tijdens het ontwerp al rekening houden met demontage, hergebruik en aanpassingsvermogen. Het ontwerp van een VOXS gebouw wordt standaard opgebouwd uit demontabele componenten en onderdelen. Omdat wij de uiterlijke architectonische kenmerken loskoppelen van de constructieve structuur, verhoogt dit het aanpassingsvermogen. Zelfs de architectonische eigenschappen en kenmerken van een VOXS gebouw kunnen worden verandert als deze niet meer in de tijdsgeest passen.

MILIEUWINST

Toepassing van het VOXS Bouwsysteem resulteert in: Milieuwinst in de vorm van reductie van bouw- en sloopafval gedurende het proces van industriële productie, uitvoering, assemblage van het bouwwerk, demontage en verwijdering. Daarnaast vindt er in de hiervoor genoemde processen een reductie van het energieverbruik en primaire grondstoffen plaats als gevolg van de industriële productie van gebouwonderdelen waarin het proces beter wordt beheerst. Deelcomponenten van het VOXS Bouwsysteem zijn gemakkelijk te demonteren zonder noemenswaardige schade aan het bouwwerk of aan de bestanddelen daarvan teneinde te kunnen worden hergebruikt dan wel - indien hergebruik van bestanddelen niet mogelijk is - te kunnen worden gerecycleerd tot grondstoffen die geschikt zijn voor hergebruik.